Laadukas elämä on oman luonnon toteuttamista

Kohtuuden puolesta” kirjoittaa blogissaan, että yrittäminen ei ole hänelle “monisuorittamispainajaista”, sillä hän nauttii, siitä että hän saa tehdä erilaisia asioita. Hän on myös löytänyt hyvät yhteistyökumppanit niihin asioihin, joita hän ei osaa. ”Alaani koetelleen hiljaisemman kauden jälkeen myös tällainen kiireempi jakso on tervetullut, mieluumminkin siis “happy problem”. Ja iloitsen siitäkin, että aina välillä voi viettää aikaa aivan vapaalla, kuten tänä viikonloppuna, ihan ilman mitään erityistä agendaa.”

Koen yrittämiseni aikalailla samankaltaiseksi kuin ”Kohtuuden puolesta”-kirjoittaja Ritva. Saan yrittäjänä monipuolisesti toteuttaa omaa potentiaaliani erilaisten osaamisalueitteni kautta. Tänä päivänä yritän rytmittää työni niin, että kunnioitan lepohetkiä. Monien mielentilojeni näkökulmasta ajatellen, useampi niistä saa hiljaisuudessa äänensä kuuluviin.

Bloggaan, otan vastaan hypnoterapia-asiakkaita, ohjaan eheyttävää kirjoittamista, korpifilosofoin, elän hetkiä leikkivänä lapsena, emännöin Siirtolaa, olen äiti (aikuiset lapset) ja teen hammaslääkärin hommia. Kuukausipalkkani on pienempi kuin moneen kymmeneen vuoteen, mutta tyytyväisyyteni elämääni on puolestaan ennen kokemattoman suuri. Tiedän kaiken olevan katoavaista, joten pyrin nauttimaan tästä hetkestä täysillä. Jos olisin toisen palveluksessa, kuten aikaisemmin olin, jäisi osa potentiaaliani toteutumatta. Hammaslääkärin kliiniset työt ja terveydenhuollon hallinnolliset tehtävät pelkästään eivät riitä minulle elämänsisällöksi. Ansaitsisin selvästi paremmin, mutta luultavammin jälleen ahdistuisin suuren osan potentiaaliani jäädessä todentumatta. Tämän päivän ongelma lienee työn yksipuolistuminen ja ylitehokkuus. Meitä ei ole psyykisfyysisinä kokonaisuuksina luotu totetuttamaan näin yksipuolisesti itseämme. Siksi moni meistä rampautuu psykofyysisesti ennenaikaisesti.  Sitä paitsi koen lääketieteellisen maailmankuvan olevan liian kapea-alainen minun kaltaisilleni ihmisille. Minun maailmankuvani rakentuu monikulttuuriselle, moniarvoiselle integratiiviselle tiedolle. Totuuteni elää näkökulmien välisessä vuorovaikutuksessa.

Tämän päivän työelämän ongelma lienee lisäksi, että meidät on kasvatettu ulkoisiin palkintoihin. Liian moni edelleen ihannoi ulkoisten menestyksen symboleja, vaurautta tavaranpaljouksineen, ja kun siihen vielä liitetään oman kehon esineellistäminen omaksi ja toisen katseen objektiksi (narsistinen oman kehon palvonta kauneusleikkauksineen) sekä ikuisen nuoruuden ihannointi, lopputulos on surkea. Kun emme tunne omaa sisäistä rakennettamme, annamme satunnaisten osiemme melskata mielennäyttämöillämme. Liian harva meistä oppii tuntemaan itseään, jolloin hän voisi lähteä elämään omaa elämäänsä.

Uskon, että suuri osa henkistä pahoinvointiamme länsimaisessa kulttuurissamme johtuu tästä kaiken tehokkuusarvoiksi, esineeksi ja materiaksi muuttavasta elämäntavastamme ja sitä ohjaavista ihanteista. Myös kulttuurista pahoinvointia hoidamme erheellisesti erilaisin mielihyväpillerein (toki niilläkin on paikkansa!).  Kuinka moni niistä vajaasta puolesta miljoonasta suomalaisesta, jotka kärsivät ”masennuksesta”, ovatkin oikeammin yhteiskunnallisen järjestelmämme uhreja? Jung kirjoitti paljon tästä yhteiskunnallisesta pahoinvoinnista, jota hoidetaan yksilön ongelmana.

On hienoa, että yhä useampi ihminen on saavuttanut elämässään sellaisen ymmärryksen asteen, että hän haluaa lähteä elämään pienempää ja kohtuullisempaa elämää. Leikkimielisesti kehitimmekin ystäviemme kanssa omalle yritykselleni Kuumussa Virtaa Oy:lle Finnshui -ideologian, joka rakentuu itseisarvoiselle arvoille yrittämisessä. Yrittämisenkään ei tarvitse olla pelkää ryppyotsasista rahantekemistä vaan se voi olla  itseisarvoisesti sekä asiakasta että itseä palkitsevaa.

Muutama vuosi sitten olin vielä toivoton: Maailma oli mielestäni menossa kohti karmaisevaa ekologista tuhoaan. Löysin kuitenkin toivoni toisten ihmisten kautta. Tänä päivänä koen velvollisuudekseni, kaikkien maailman lasten vuoksi, yllä pitää myönteistä asennetta tulevaisuuteen.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Laadukas elämä on oman luonnon toteuttamista

  1. katisar sanoo:

    Tämä toivo on mielenkiintoinen käsite. Taidan kirjoittaa siitä seuraavan blogini:).

  2. Paluuviite: Toivosta « Anna ja hänen ystävänsä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s