Vanhojen puolueiden aika ohi?

Tuli tässä Treenaajan mieleen Siirtolan emännän blogia lukiessa, että puoluepolitiikka taitaa toden totta olla  auttamattomasti vanhentunutta. Treenaaja hämmentyy, kun hän joutuu miettimään, ketä hän äänestää, sillä hänen sisällään on kokonainen kirjo tästä asiasta eri mieltä olevia altertiloja.

Mielentilani Tuomas äänestäsi kokoomusta, Mielikki vihreitä, feministiosani Simone vasemmistoliittoa, Regine sosiaalidemokraatteja, Katarina äänestäisi kristillisiä tai ruotsalaista kansanpuoluetta, ja Martta keskustapuoluetta. Rouva Otsaryppy ei äänestäisi ketään. Hänen mielestään kaikki ehdokkaat ovat yhtä idiootteja. Annan luulen olevan  jotakuinkin  samoilla linjoilla kanssani: Puolueitten ideologiat eivät ole pysyneet kulttuurisen muutoksen tahdissa. Yhtään perussuomalaista ei ole alteregoistani ole vielä löytynyt. Kuka tietää, ehkä sellainen onkin, mutta teatterin ohjaajana olen estänyt portikiellolla hänen pääsynsä mielennäyttämölle. Uskon hänen nimittäin olevan osa Katin varjoa.

Kuka valistunut kansalainen enää uskoo punaiseen työväenliikkeeseen, tähän aikansa eläneeseen ”kansa taistelee” meininkiin, saatikka rahalla ostettuun ”onnellisuuteen”, (megailluusioksihan Siirtolan emäntä sitä kutsui), joka rakentuu markkinatalouden jatkuvan kasvun ihanteelle? Vihreätkin näyttävät myyneen sielunsa valtakulttuurille, eikä heistä löydy Treenaajalle luovaa, rohkeata, uutta, vanhoja hierarkisia rakenteita kyseenalaistavaa peiliä. Puhumattakaan keskustasta, joka kaipaisi suurempaa ideologiansa ajankohtaistamista.

Kyllä asianlaita yksinkertaisesti on niin, että koko länsimainen puoluejärjestelmä on vanha ja hierakkinen. Ehkä se joutaisi romuttamolle tai sen perusrakenteita tulisi oikein kunnella ravistella. Kansa katselee ihmeissään parlamenteissa ja eduskunnissa vedettävää aikansa elänyttä antiikkista teatteria, jonka näyttelijöillä ei ole enää kosketuspintaa tavallisiin ihmisiin.  En usko, että alhaiset äänestysprosentit ovat kansan vika.

Mielentilojen treenaaja on sitä mieltä, että nyt tarvittaisiin uusi integratiivinen puolue, nimi voisi olla vaikkapa Suomen Integratiivinen Liike(SIL). SIL yhdistäisi uusia luovia ajatuksia eri puolueiden poliittiseen kokonaisvaltaiseen viisauteen ja tämän eri näkemyksiä yhdistävän tiedon avulla voitaisiin luovia uuteen kohtuullisempaan tulevaisuuten. Tämä ekologinen SIL liike yhdistäsi kylmän maskuliinisen laskelmoivan viisauden ja rationaalisen moraalin naiselliseen tunnetietoon ja hoivan moraaliin. SIL:n päämärä olisi säilyttää elinkelpoinen luonto tuleville sukupolville ja samalla tarjota mahdollisimman monelle kansalaiselle globaalisti perstoimeentulo.  Perustarpeet tyydytettynä ihmisen on mahdollista nousta yksilöllisen itseilmaisun ja -toteuttamisen tasolle vaatimattomimmissakin aineellisissa olosuhteissa.

SIL:n tavoite olisi ekologinen harmonia ja kohtuullinen dialoginen, monikulttuurinen ja -arvoinen, hierarkioista ja rahan kontrollista vapaa itseohjautuvien ihmisten yhteiskunta. Tässä yhteiskunnassa valtaa ei saavutettaisi euroilla ja kyynerpäillä, vaan se saataisiin ainoastaan ansioiden avulla, sillä, että ihmisen pään sisällä on toteuttamiskelpoisia elämän kohtuullistamiseen tähtääviä ideoita. Intialaisen äidin ajatuksia arjen sujumisesta ratkaisuideoineen kuunnellaan yhtä lailla kuin tiedemiehen tilastotietoja. Ehkä SIL:n luoma kulttuurinen todellisuus olisi juuri tätä permakulttuuria, josta Pienen elämän etsijä kirjoittaa. Jungilainen psykoterapeutti Jean Shinoda Bolenia lainaten: ”Vasta kun naiset ovat arvojen asettamisessa tasavertaisia kumppaneita, pojat ja miehet voivat turvallisin mielin olla tuntevia ja hoivaavia ilman, että joutuvat kärsimään maskuliinisen kulttuurin arvostelua ja syytöksiä, etteivät he ole riittävän miehisiä.”

Näin se juuri on. Tarvitsemme uutta kulttuuria, jossa on maskuliinisuuden ja feminiinisyyden sopusointu. Ihastukseni on suuri, kun olen nähnyt ympärilläni paljon miehiä, joilla on rohkeutta olla myös hoivaavia ja ymmärtäviä. Ja joillakin naisilla näyttää, Treenajan silmälasien läpi katsottuna, roikkuvan pingispallot jalkojen välissä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s