John Rowan ja osapersoonat

Mielentilojen Treenaaja kerää tänne omien pohdiskelujen lisäksi linkkejä ja informaatiota ihmisille, joita kiinnostaa ihmisen ihmismielen muodostuminen erilaisista osista tai tiloista.

John Rowan on kirjoittanut useampia kirjoja siitä, kuinka ihminen muodostuu erilaisista ”osapersoonista”; siis juuri tästä ilmiöstä, jota Siirtolan Emäntä mielentiloineen edustaa. Emäntä kutsuu meitä osia mielentiloiksi, mutta Rowan puolestaan kutsuu niitä osapersooniksi. Jos sinulla on tunne, että sinussa on enemmänkin erilaisia osapersoonia tai altertiloja, Rowanilla on useita mielenkiintoisia kirjoja liittyen aiheeseen. Voit ehkä huomata olevasi muodostunut monesta osasta, kun tajuat käyttäytyväsi eri sosiaalisissa tilanteista eri luonteisesti. Treenaajalla on hänen kirjansa ”Discover Your Subpersonalities”, jossa on monta tyylikästä tapaa löytää ja kartoittaa omia osapersoonia.

Rowanin mukaan kullakin ihmisellä on oma yksilöllinen osapersoonien koostumuksensa. On kuitenkin joitakin tyypillisiä osapersoonia, joita esiintyy lähes kaikilla. Tällaisia ovat mm. sisäinen lapsi ja vanha viisas nainen (mies).  Osapersoonamme voivat edustaa aktiivisia roolinottojamme tai ne voivat olla syntyneitä spontaanisti erilaisissa elämän ristiriitaisissa tilanteissa.  Meillä voi olla myös tiedostamattomia sisäistettyjä toisia henkilöitä, kuten esimerkeksi ”nalkuttava äiti”. Näitä kutsutaan introjektioiksi. Voimme myös luoda aktiivisesti itsellemme uusia osapersoonia samaistumalla kirjallisiin ja todellisiin henkilöihin. Tällöin Mielentilojen Treenaaja käyttää käsite ”tietoinen introjektio”. Osapersoonamme tarjoavat sekä pahoinvoinnillemme että eheydellemme mahdollisuuden. Terve psyyke kykenee ohjaamaan tietoisesti omia osapersooniaan. Hänen mielensä ei ole satunnaisten osapersoonien temmellyskenttä.

Rowan kutsuu itseään integraalin transpersonaalisen psykologian edustajaksi. Integraali psykologia viittaa siihen, että psyyke, kehomme ja ympäristömme, eivät ole jaettavissa erillisiksi osiksi. Integraali psykologia edustaa siis kokonaisvaltaista holistista näkemystä. Transpersonaalinen psykologia puolestaan on kiinnostunut myös transkendenteista ja hengellisistä ilmiöistä. Esimerkiksi Carl Jungin kollektiivinen arkkityyppinen tietoisuus edustaa transkendentista yliyksilöllistä näkemystä. Mielentreenjan Treenaajan mielestä transpersonaalinen psykologiassa uskotaan olevan ilmiöitä, joissa ylitämme perinteisen minuutemme rajoja.

Siirtolan Emäntä lähetti muuten terveisiä, että moni on kysynyt häneltä, että kuka ihme tämä Anna oikein on. Siis ”Anna ja hänen ystävänsä” blogin Anna. No, paljastettakoon nyt tämä asia tässä ihan julkisesti. Anna, Mielentilojen Treenaaja, on yksi Siirtolan Emännän monista alter- eli mielentiloista: Anna on hänen hypnoterapeuttitilansa.

Siirtolan Emäntä oli sitä mieltä, että Anna alkoi liikaa dominoida ”Anna ja hänen ystävänsä palstaa”, joten hänet on siirretty tilapäisesti tänne Mielentilojen Treenaaja -puolelle.  Mielentilojen treenikirja on kirjoitettu Annan ohjatessa prosessia. Sinänsä aika huvittavaa, että siellä ”Anna ja hänen ystävänsä” -palstalla, eheää Katia edustava Siirtolan Emäntä höpöttelee itsekseen, enimmäkseen ilman Annaa palstalla, jonka nimi on ”Anna ja hänen ystävänsä”. Toki, jos Emäntä tarvitseet terapeuttia,  Anna on luvannut vierailla hänen mielennäytämöllään. Ja toki hän käykin sielä välillä kuiskaajan roolissa.  Anna ja hänen ystävänsä ovat siis edelleen hyvissä väleissä. Annalla  oli vaan niin paljon sanottavaa, että siirto Treenaajaksi omalle näyttämölle oli varmasti aivan järkevä ratkaisu.

PS. Trenaajalla on muuten jälkeläinen, jonka nimi on Alice Spoof.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s