Sielunveljeni sisäinen draama

Mukava tavata itsensä pirstonut sielunveli. Tämä mies vaikuttavaa puhuvan asiaa, joka saa voimakkaan vastakaiun aikaan Treenajan sydämessä. Mies on kirjoittanut 17-vuotiaasta lähtien elämän aikakausilehteä (journaling). Kirjoittamalla, peilaamalla tunteitaan menneisyyden kokemuksiin, hän on löytänyt oman sisäisen maailmansa. Nykyään mies kirjoittaa päivittäin. Kun hän oli kirjoittamisprosessinsa alussa, tajusi hän, että hänessä oli puolia, jotka eivät ollet terveitä saatikka eheitä. Hän yllättäen alkoi kuulemaan sisältään menneisyyden moittivia tai painostavia ääniä: äitinsä, opettajien, esi-isien ja muiden aikuisten ääniä. Mies puhuu pirstoutuneen minuuden draamasta. Mies on sitä on mieltä, että hänen eheytymisprosessinsa on rankka prosessi. Joskus hänestä tuntui siltä kun olisi laittanut sormet sähköpistokkeeseen. Se, että ihminen uudelleen kokoaa itsensä eheäksi on hetkittäin oikea kauhukokemus.

Mikäköhän muuten mahtaisi olla oikea käännös tälle journaling- sanalle? Elämän aikakausilehti kuulostaa Treenaajan mielestä vähän tököltä.

Sielunveljeni väittää, että valtaosa ihmisistä on traumatisoituneita. He eivät kuitenkaan sitä välttämättä huomaa, koska he elävät ”normielämää”. Ongelma on juuri tämä, että normimme ovat vääristäneet normaalisuuden. Ihmisten todelliset emotionaaliset tarpeet eivät elämäntavassamme tule tyydytettyä. Niin kutsuttu normielämämme on epänormaalia. Kun ulkonaiset puitteemme ovat ”koreat”, voi ihmisellä olla tunne, että kaikkihan on hyvin, mutta miksi ihmeessä häntä tästä huolimatta ahdistaa?

Sen jälkeen, kun sielunveljeni luopui normielämästä, löysi hän uuden itseytensä. Mies lähti katsomaan elämäänsä, samaan tapaan kuin Siirtolan Emäntä, oman sisäisen lapsensa näkökulmasta. Maailma näyttää uudenlaiselta toivon maailmalta, kun maailmaa jälleen lähtee katsomaan lapsen silmin. Sielunveljeni mielestä yhteiskuntamme aliarvioi traumatisoituneitten määrää juuri näiden sairaitten normien vuoksi. Nykyään on normaalimpaa olla epänormaali. Elämme haavoittuneiden ihmisten kulttuuria, jossa valtaosa ihmisiä elää emotionaalisesti vammaista elämää.

Mahtavaa huomata, että sisäistä draamaa eletään muuallakin kuin Siirtolan Emännän sielussa.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Sielunveljeni sisäinen draama

 1. nina alfthan sanoo:

  Olipa kiinnostavaa lukea blogiasi ja tämäkin video jonka jatko-osat ja nettisivut löysin, antoivat paljon ajateltavaa. Kiinnostun ego-state jutuista joskus viime kesänä, mutta en ole oikein edennyt opiskelussani työ-yms-kiireiden takia. Tänään ajattelin että kun omaa blogiani kirjoittelen, niin pitäisikö koodata ne tekstit joillakin väreillä sen mukaan millaisesta tilasta käsin kirjoittelen…hurjan kiinnostavaa, vähän pelottavaa ja jotenkin tosi yksinäistä puuhaa.

 2. katisar2 sanoo:

  Joo… aika monet tutkijat ovat sitä mieltä, että se mikä ennen oli poikkeus (pirstoutunut monitilainen minuus) onkin nykyään sääntö: selviytymisstrategia. Ja toisaalta nämä minuuden eri tilat voivat myös olla itseämme eheyttävien voimien lähde.

 3. nina alfthan sanoo:

  Mietin onko elämä nykyään niin postmodernia ja sellaisena traumatisoivaa että ihmisten täytyy kehittää selviytymisstrategioita. Ja mikä on toiselle ongelma voi toisele olla myös rikkaus. Itse koen että sosiaalisesti ”joustavana” minun on helppo tehdä esim perhetyötä, mikä tavallaan edellyttää pääsyä samalle taajuudelle tms.

 4. katisar2 sanoo:

  Aivan. Mä ajattelen, että pirstoutuminen on sekä rikkaus että haaste. Ego-stateen ja jungilaiseen ajatteluun perustuen ajattelisin niin, että ihmisen tutustuttua egotiloihinsa, hänen on mahdollista esimerkiksi mielikuvituksensa avulla löytää uusi minuuden keskus, joka ei ole mikään egotiloista, vaan egon ulkopuolella.

  Rakentavat, hyödylliset ”mielentilamme” tai oikeammin ”egotilamme ”ovat varmasti resurssejamme, mutta sensijaan tuhoavat ristiriidoista muodostuneet tilamme voivat olla niitä, jotka tuottavat kärsimystä elämäämme. Olennaista on kai saavuttaa tietoinen koherentti egotilojen ohjaus, jolloin saatamme välttyä ikäviltä sisäisen teatterimme käänteiltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s