Aktiivinen mielikuvitus Sisäisessä teatterissa

Sisäisen teatterin aktiivinen mielikuvitus on eräs perinteisen aktiivisen mielikuvituksen muunnos. Se  on kirjoittaen tapahtuvaa terapeuttista itsereflektiota ja tietoisuustaitojen harjaannuttamista. Jotta leikki sujuu, täytyy sinulla olla vahvoja aikuisia osia, jotka osaavat lohduttaa sinua, jos mielesi pintaan nousee voimakkaita vihan, häpeän tai ahdistuksen tunteita. Jos epäröit voimiasi, kannattaa kirjoittaa ryhmässä tai terapeutin ohjauksessa.

Sisäinen teatteri lähtee käyntiin seuraavasti:

1) Rakenna itsellesi egotiloja eli muodosta mielikuvituksesi avulla itsestäsi henkilöitymiä.

1) Valitse teema josta haluat keskustella rakentamiesi tilojen kanssa. Ehkä haluat keskustella jostain lapsuuden tapahtumasta, ehkä päivän polttavasta uutisesta, sinua kuormittavasta työtilanteesta  tai vaikkapa runosta. Voit itse valita keskusteluaiheen. Pääasia, etta teema herättää sinussa tunteita. Valitse keskusteluaiheeksi jokin teema joka koskettaa sinua.

2) Istu hiljaa itseksi rauhallisessa paikassa kynä kädessä tai tietokoneen näppäimistö sormiesi ulottuvilla.

3) Odota, kuka henkilöitymistäsi tulee paikalle, ja lähde kuuntelemana, mitä hänellä on sanottavaa. Harjoittele kuuntelua. Vältä sitä, että laitat sanoja hahmon suuhun. Joskus joudut tätäkin tekemään, jotta prosessi lähtee käyntiin. Ehkä useampiakin tiloja saapuu paikalle?  Anna kunkin mielentilasi, sisäisen teatterin jäsenesi, tuoda esille omat mielipiteensä.  Pidä huoli, että ryhmässä on mukana aikuisia osia, jotka auttavat ohjaamaan näytelmää eettisesti ja kunnioittavassa ilmapiirissä. Älä päästä teatterisi hahmoja mellastamaan. Kuuntele kaikki äänet. Kirjaa ylös näytelmäsi. Kukaan ei saa dominoida ja tukahduttaa muiden ääniä. Teatteri on parhaimmillaan silloin, kun uskallat päästää hetkittäin rationaalisesta ohjauksesta irti, ja annat hahmojen elää omaa elämäänsä. Sisäisessä teatterissa palaat unohtamiisi lapsen leikkeihin.  Osaat varmasti leikkiä mielikuvituksellasi. Monella aikuisella nämä taidot ovat vain ruostuneet.

4) Tavoite on, että onnistunut rakentamaan Sisäisestä teatteristasi hyvin kommunikoivan yhteisön. Tällöin tilasi eivät pääse mellastamaan ja sotkemaan omaa oikeaa elämääsi.

Sisäisen teatterin tarkoitus on edistää tuunnemolekyyliesi vapaata kulkua. Monet meistä tukahduttavat sisimmässä olevaa tunnepitoista materiaalia, mikä aiheuttaa tukoksia vapaassa tunnemolekyylien virtauksessa. Voimme edistää niiden virtausta aktiivisella mielikuvituksella ja meditaatiolla.

Amerikkalainen fysiologian professori Candace Pert korostaa, että meidän ihmisten tarvitsee ottaa vastuu tunteistamme. Luulemme, että joku ulkopuolinen saa meidät tuntemaan olomme kurjaksi tai ahdistuneeksi. Tietoisesti, tai oikeammin sanottuna, liian usein tiedostamattomasti, valitsemme joka hetki omat tunteemme. Ulkoinen maailma on vain uskomustemme ja odotustemme peili. Se miksi tunnemme jotakin, johtuu sitä, että sisällämme tunnemolekyylimme elävät omaa sinfoniaansa. Kun olet ohjannut kapelimestarina sinfoniaa huonosti, voi seurauksena olla pahaa oloa: fysiologisia ongelmia, jotka aiheuttavat epätasapainoa terveydessämme. Tukahdutetut ja käsittelemättömät tunteemme aiheuttavat meissä sairauksia, koska tällöin tunnemolekyylimme eivät virtaa vapaasti.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Aktiivinen mielikuvitus Sisäisessä teatterissa

  1. VOIN SUOSITELLA TÄMÄ TOIMII

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s