Pyöräretkemme alkaa

Ensimmäinen kullttuurisen pyöräretkemme päivä on jo takanamme.  Eilen aamulla Isäntä heitti meidät pyörineen Elimyssalon luonnonsuojelualueen tuntumaan, jossa teimme pienen patikointiretken Väärälammenmajalle. Ilma oli tässä vaiheessa suotuisa: ei sadetta.

Ylpeänä voimme kehua, että sytytimme nuotion majalla yhdellä tulitikulla! Emännällä oli kyllä varuilta taskussa sytytyspala, vaan sitäpä ei tarvittu.  Söimme mustikkapiirakka ja nautimme täysin sateettomasta hetkestä nimittäin sitä ei kestänyt kauaa. Eräs vieraistamme plokkasi ”sivutuotteena” kassillisen sieniä (tatteja ja haperoita). En ole ennen nähnyt moisella sienisilmällä varustettua naista, ja kaiken lisäksi hän on lontoolainen.  Toki tunnustettakoon, että Jaanan juuret ovat Joensuussa, joten ehkä hänen silmänsä ei ole Englannissa kehittynyt.

Kun lähdimme pyöräilemään alkoi pikkuhiljaa sataa. Onneksi meillä oli suhteellisen hyvät pyöräilyvarusteet, joten matka sujui vaivattomasti ja ilman suurempia tuskia. Yhden pyöräilijän käsijarru välillä ”laahasi”, mikä hieman hidasti tahtia.

Pieni käenpoikanen löytyi tien varrelta. Sen kohtaloa pohdimme. Vaikutti siltä, että se oli vähemmän tai enemmän loukkaantunut. Pitäisikö se tappaa? Kärsiikö se?  Siitä ei kuitenkaan tullut verta, mutta ressukka kävely sujui hankalasti. Pienen neuvottelun jälkeen käenpoikanen siirrettiin hellävaraisesti vähän kauemmaksi pienen reunaharjun päälle. Mikä linnun kohtaloksi tuli, se jää arvailujen varaan.

Kolmekymmentä kilometriä Siirtolaan pyöräilyä, oli ihan mukava aloitus tälle yhteiselle elokuiselle seikkailullemme. Sade ei haitannut, kun sauna ja hyvä illallinen olivat odottamassa. Illalla nautimme hyvässä seurassa makoisan vegetaarisen illallisen. Pöydässä puhuttiin ranskaa, englantia ja suomea.

Eräs vieraistamme oli tuonut tuliaiseksi pullon erinomaista vuosikertaviiniä, jonka kanssa nautittiin mm. kasvispyöryköitä sienikastikkeen ja välimeren kiusauksen kera. Ruoka oli ”fusion cusinia”, kun jälkiruuaksikin oli vielä lakkoja, mainelaista vaahterasiirappia ja lettuja.

Tänään aloitamme neljänkymmenen kilometrin pyöräilyllä Domnan Pirttiin, Suomen puoleiseen Vienan Karjalaan.

 

Retken jatko osa täällä :D!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s