Tietoja mielentilojen treenaajasta

Kivet blogini yläreunnassa symbolisoivat sitä, että Siirtolan Emäntä Kati, siis Treenaajan terapian ohjattava, kokee olevansa osa jotain ikuista, muuttumatonta ja pysyvää.  Nämä kuvankin kivet ovat olleet maapallolla ties kuinka kauan. Tämä Emännän osallistuminen ikuiseen, historialliseen  kiehtoavaan tietoisuusketjuun, tuo hänen mieleensä levollisuutta, rauhaa ja turvallisuutta.

Kivien vieressä on Siirtolan Emäntä.  Hän hymyilee, koska tietää, kuinka hullunkurista ihmiselämä on. Elämämme on vain pienen pieni näytelmän pätkä valtavassa ikuisessa näytelmässä. ”Minä katoavainen ihminen, olen mukana tässä mahtavassa ikuisessa teatterissa vain käsittämättömän pienen hetken, silmänräpäyksen. Yritän omalta osaltani viedä kunnialla läpi mitätöntä miljardien ihmisten joukkoon hukkuvaa sivurooliani.  Tuleeko siitä draama, komedia vai tragedia? Sisäisen teatterini ohjaajalla on suuri merkitys näytelmäni juonirakenteeseen,” sanoo Emäntä.

Minä olen Mielentilojen Treenaaja, Anna , Katin hypnoterapeuttimielentila. Siirtolan Emäntä kirjoittaa puolestaan omaa blogiaan (Anna ja hänen ystävänsä) eheänä oman itsenään kaikkine tiloineen. Hän on siis ihan oikea kokonainen ihminen: Kati Sarvela on Tapiolan puutarhakaupungin tyttöjä, kolmen pojan äiti, ammatiltaan hammaslääkäri ja monia elämän ilmiöitä ihmettelevä nainen. Ehkä jo oivalsit, hänessä on monta altertilaa. Niin kuin luultavimmin sinussakin.

Minun lisäkseni hänessä on erinäinen määrä vaihtelevia tiloja mm. tietokirjailjatila, eheyttävän kirjoittamisen ohjaajatila, kaksi lapsitilaa, kodinhengetär Martta-tila, feministinen korpifilosofitila, uskovainen tila ja ateistitila. Siirtolan emäntä nimittäin huomasi avustuksellani,  että pirstomalla mielikuvituksensa avulla itsensä ristiriitaisiksi osiksi, kykeni hän mielentilojensa vuorovaikutuksessa muovaamaan itsensä eheämmäksi uudeksi dialogiseksi ryhmäminuudeksi.

Tämä ihmisen identiteetin personifikaatio osatiloiksi ei ole välttämättä vaikeaa, mutta se voi olla hyvin eheyttävä kokemus nykyisessä monimerkityksellisessä kaoottisessa maailmassa.   Ihminen voi olla ikuinen virtauksessa oleva vuorovaikutusprosessi, juuri niinkuin Siirtolan emäntä on!

Siirtolan Emäntä on  hankkinut itselleni aiemmin myös NLP Trainer -koulutuksen, lyhyempiä ratkaisukeskeisiä koulutuksia, ja hän on  läpi käynyt Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitetun hypnoterapia-koulutuksessa. Siellä synnyin siis minä, Anna.  Tästä pääset lukemaan kirjoittamani artikkelin integratiivisesta hypnoterapiasta.

Siirtolan Emäntä on halunnut jakaa työpanostaan uusille alueille. Hän haluaa toteuttaa omia luovia osiaan paremmin. Siksi hän on siirtynyt osa-aikaiseksi hammaslääkäriksi Kuhmoon.  Nykyään hän emännöi pienen pientä metsätilaansa, Siirtolaa. Nykyään hän vetää erilaisia koulutuksia, opettaa eheyttävää kirjoittamista, harrastaa lukemista, kirjoittamista, uintia, kuntosalia  ja lenkkeilyä luonnossa. Siirtolan Emännälle kohtuullistaminen merkitsee laaja-alaisempaa oman luovuutensa toteuttamista.

Emännällä elämänarvot menivät työuupumuksen ja rintasyövän aikana täysin uusiksi. Osana tätä uudelleensuuntausta hän hankki  yhtiönsä omistukseen tämän Siirtola-nimisen vaatimattoman autiotilan Kuumusta, Pohjois-Kuhmosta, ja nyt sen kunnostusprojekti on jo aika pitkälle. Ajatuksena on vähitellen kehittää  Siirtolasta hoivatila: hiljentymispaikka, jossa ihminen voi kehittää ongelmanratkaisutaitojaan ja  löytää luovuutensa.

Minun, Annan pyrkimys on ollut auttaa Siirtolan Emäntää pääsemään irti hektisestä elämänrytmistä, ja näyttää siltä, että olen onnistunut. Olen oikeastaan hänen sisäinen hypnoterapeuttitilansa, ja olen ohjannut sisäistä eheytymisprosessia.  Hiljaisuus ja yksikertainen elämä edustavat minulle psykologista tehokkuutta.

Tässä osoitteessa on toinen blogi, Emännän blogi. Siellä keskustelevat ”Anna ja hänen ystävänsä”  eli Kati, Siirtolan emäntä kaikkine tiloineen erilaisista elämän läheisistä aiheista kuten yhteiskunnallisista aiheista, hengellisyydestä ja filosofiasta.  Tässä Treenaajan blogissani pyrin puolestaan pyrin keskittymään eheyttävään kirjoittamiseen, itseanalyysiin  ja hypnoterapiaan. Uusin Emännän mielentila on muuten Alice Spoof, jonka tulevaisuustutkimusblogi on tässä osoitteessa.

Olen myös facebookissa nimellä Kuumussa virtaa, jos haluat keskustella kanssani.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s