Mainokset

6 vastausta artikkeliin:

 1. Epäilevä Tuomas sanoo:

  Kiitos Kati, kirjasta. Lukukokemus tuotti hämmentyneen sisäisen kokemuksen. Olen sen verran tiukasti kiinni tieteellisessä maailmankuvassa, että minua kiinnostaisi nyt seuraavaksi tietää, onko minkälaista näyttöä, että tämän tyyppinen kirjoittaminen oikeasti ”eheyttäisi” ihmistä?

 2. katisar2 sanoo:

  Kiitos kommentista. Kiva, että joku uskaltaa aloittaa keskustelun.
  Kannattaa olla hämmentynyt! Jos aivan rehellisiä ollaan, juuri samanlaista itseterapiaa en ole nähnyt kenenkään muun tekevän. Ehkä eniten omaa prosessiani muistuttavia prosesseja on ollut Karen Horeneyllä (Self-analysis) ja myös Carl Jungilla. Hänen ”itseanalyysiinsä” palaankin lähiaikoina ”blogissani”.
  Skriptoterapiassa (terapeuttinen kirjoittaminen) on samantapaisia refleksiivisen kirjoittamisen metodeja esim. Gillie Boltonilla (Writing Cures). Tämä oma muunnelmani on sovellus hypnoterapian ego state-terapiasta, jonka olen itse muuntanut kirjoittaen ”luovassa itsehypnoositilassa” tapahtuvaksi itseterapiaksi, sisäiseksi teatteriksi.
  Jos näyttö kiinnostaa, lue Stephen J.Leporen ja Joshua M.Smythen kirja ”The Writing Cure – How Expressive Writing Promotes Health and Emotional Well-Beeing”. Siinä on näyttöä terapeuttisesta reflektiivisestä kirjoittamisesta hyödyistä psykofyysiselle hyvinvoinnille.

 3. Simone sanoo:

  Feministi filosofiassa tällainen moniosainen ”subjektiviteetti” ei ole mikään uusi asia. Naisnäkökulmasta on täysin selvää, että emansipoitunut kokonaisuuksia ymmärtävä yksilö kykenee monikeskuksisena minuutena kohtaamaan yhteiskunnallisen todellisuuden joustavammin. Tällainen ihminen kykenee vapautumaan valtaa pitävien dominaatiosta, ja hän kykenee tekemään aidosti yksilöllisiä valintoja.

  Mielenteatteri ei sinänsä ole mitään uutta auringon alla, mutta näin konkreettisessa muodossa en ole aikaisemmin nähnyt ihmisen hoitavan omaa yksilöitymistään. Kirja on mielenkiintoinen, mutta se ei välttämättä aukea yksilöitymisensä ensiaskeleita ottavalle. Sen luettuani tuli ensimmäiseksi mieleeni, että täysyisiköhän itsekin testata metodia? Kuinka monta erilaista tilaa minusta mahtaisi löytyä?

  Täysin eheä minuus on mielestäni pelkkä iluusio ja kuva ihmisestä, joka ei uskalla kohdata aitoa minuuttaan. Sisimmässämme on aina ristiriitaisuuksia, joiden sovitteleminen on elämänmittainen tehtävämme. Tarkemmin ajatellen kirjaa on vaikea arvostella, koska kyseessä on yksilöllinen prosessikuvaus eikä kaunokirjallinen teos.

 4. Päivi sanoo:

  Hei Kati ja kaikki muutkin lukijat! Onkos teillä tietoa onko osapersoonista kirjoitettu suomeksi? Ferruccihan (Piero) on myös kirjoittanut osapersoonista psykosynteesilähtöisesti. What we may be etc….
  Mahtaako täällä palstalla olla ketään psykosynteesiläisiä?
  Vinkatkaa kirjallisuutta jos tulee jotain mieleen.
  Kiitos, Päivi

  • katisar2 sanoo:

   Ai niin, kyllähän muuten omassa kirjassani käytin hyväkseni psykosynteesiä eli Roberto Assagiolin ajatuksia. Kati heijasti opastuksessani omien mielentilojensa suhdetta toisiinsa psykosynteesistä löytämiäni ajatuksia hyväksi käyttäen.

 5. katisar2 sanoo:

  En tiedä, ehkä ”Voice dialogista” on kirjoitettu jotakin suomeksi? Aika vähän kirjallisuutta taitaa olla suomeksi. En tiedä muuta suomenkielistä kirjallisuutta kuin Satu Heinosen ”Integratiivinen hypnoterapia” -kirjassa hänen kappaleensa Ego Statestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s